Sima

(Sima)




Gotuj wodę, cukry, piwo i żółtą część skórki cytryny. Pozwól mieszaninie ostygnąć. Ostrożnie obierz białą część skórki cytryny i pokrój owoc na małe kawałki, dodaj do sima. Rozpuść drożdże w odrobinie sima i dodaj do sima. Włóż 5-6 rodzynek i 1 łyżkę cukru do każdej butelki. Wlej sima do butelek i dokładnie je zamknij. Pozostaw sima w zimnym miejscu na kilka dni. Sima jest gotowa, gdy rodzynki wypłyną. Sima zachowa świeżość w zimnym miejscu przez 1-2 tygodnie.




Designed by PerfectSoft Copyright © .
YouTube terms of services
Google Privacy Policy
Sima

Sima

Wassail #1

Wassail #1

Kwas

Kwas

Likier waniliowo-kawowy

Likier waniliowo-kawowy

Bourbon Fix

Bourbon Fix

Lemouroudji

Lemouroudji

Hot Whiskey

Hot Whiskey

Moment Brutale

Moment Brutale

Sweet Sangria

Sweet Sangria

Old Fashioned Hot Buttered Rum

Old Fashioned Hot Buttered Rum

Gin Fix

Gin Fix

Strawberry Lemonade

Strawberry Lemonade

Medd

Medd

Ecto Cooler

Ecto Cooler

Punch #2

Punch #2

Ginger Syllabub

Ginger Syllabub

Świeży likier miętowy

Świeży likier miętowy

Brandy Sling

Brandy Sling

Classic Old-Fashioned

Classic Old-Fashioned

Sangria - The World's Best

Sangria - The World's Best

Kahlua #4

Kahlua #4

Kahlua #1

Kahlua #1

Adam Sunrise

Adam Sunrise

Mock Pink Champagne #1

Mock Pink Champagne #1

Coffee Liqueur

Coffee Liqueur

Rum Cobbler

Rum Cobbler

Castillian Hot Chocolate

Castillian Hot Chocolate

Coffee-Vodka

Coffee-Vodka

Homemade Ginger Beer

Homemade Ginger Beer

Rum Fix

Rum Fix