Kwas

(Kvas)




Umieść plastry żytniego chleba w piekarniku (200 stopni Celsjusza) na około 45 minut, aż będą wysuszone. Gotuj 8 litrów wody. Pokrusz wysuszony chleb, wrzuć go do wrzącej wody na około 5 minut. Pozwól wodzie i chlebowi odpocząć przez 4 godziny, przykryte ściereczką. Pokrusz drożdże na 15 minut przed upływem 4 godzin. Wymieszaj pokruszone drożdże z cukrem i letnią wodą. Pozwól odpocząć przez 15 minut. Przecedź wodno-chlebową mieszankę przez sitko. Starannie wyciśnij całą wodę z żytniego chleba. Umyj i obierz cytrynę. Dodaj skórkę cytryny, cukier, drożdże i miętę. Wymieszaj roztwór i pozwól mu odpocząć (przykryte) przez 8 godzin. Przecedź roztwór (ściereczka). Butelkuj. Włóż kilka rodzynek, kawałek skórki cytryny i świeży liść mięty do każdej butelki, zamknij butelki i przechowuj w chłodnym miejscu. Gotowe, gdy rodzynki zaczną unosić się na powierzchni. Przecedź jeszcze raz przez ściereczkę. Schłodź Kwas w lodówce przez 4 godziny przed podaniem.




Designed by PerfectSoft Copyright © .
YouTube terms of services
Google Privacy Policy
Kwas

Kwas

Medd

Medd

Homemade Ginger Beer

Homemade Ginger Beer

Sima

Sima

Brandy Sling

Brandy Sling

Punch bananowy #2

Punch bananowy #2

Kahlua #5

Kahlua #5

Coffee Liqueur

Coffee Liqueur

Sweet Sangria

Sweet Sangria

Scotch Old-Fashioned

Scotch Old-Fashioned

Egg Nog - Gotowany

Egg Nog - Gotowany

Sazerac

Sazerac

Galliano

Galliano

Strawberry Lemonade

Strawberry Lemonade

Strawberry Smoothie

Strawberry Smoothie

Ponche de Pina

Ponche de Pina

Russian Tea #1

Russian Tea #1

Scotch Fix

Scotch Fix

Lassi - Sweet

Lassi - Sweet

Kahlua #4

Kahlua #4

Bourbon Fix

Bourbon Fix

Castillian Hot Chocolate

Castillian Hot Chocolate

Amaretto Liqueur

Amaretto Liqueur

Hot Devilish Daiquiri

Hot Devilish Daiquiri

Ecto Cooler

Ecto Cooler

Angelica Liqueur

Angelica Liqueur

Creme de Menthe

Creme de Menthe

Punch #2

Punch #2

Lemouroudji

Lemouroudji

Highland Sling

Highland Sling